Discussing Sushi culture

今、寿司を考える

  Sushi culture has long history since the Edo Era (1603-1867). Variety of service is available, for example, they developed a conveyor-belt sushi and its delivery. It’s indispensable when to discuss Japanese diet culture. Its popularity spreads all around the world and fairly fulfill people’s appetite everyday anywhere. Hakumon Herald focuses on the history of sushi, past and future. One features Suzumo Machinery Co., Ltd. which made sushi trends successfully worked, emerged three times last 50 years due to an emersion of a conveyor-belt system, by inventing sushi cooking machine. We spotlight a group of people who educates sushi chef of sushi philosophy and succeed to next generation. And interviewed Kiyoshi Kimura, CEO of Kiyomura Corporation, about the succession of sushi culture.

 

 江戸時代から長く伝わる寿司文化は、今や回転寿司や宅配寿司などといったサービス展開を図り、我々日本人にとって欠かせないものとなった。その人気は世界へと広がりを見せ、世界各国で寿司は提供され親しまれている。この特集では回転寿司の登場によって生まれた3度の国内寿司ブームやそれを支えた寿司ロボットを開発した鈴茂器工、世界の寿司職人らに正しく文化を継承するための取り組みを探り、寿司文化の継承について株式会社喜代村代表取締役社長の木村 清さんにうかがった。